Spiselige insekter
Mad og workshops

BUG AMOKs vision

Ved at spise insekter bliver det endelig nemt at gøre en forskel for miljøet. 

Insekter er en fremragende smagsgiver, og de er noget af nutidens mest hypede råvare i den gastronomiske verden. Alligevel skal der stadig lidt tilvænning til for, at insekter vil indgå, som en naturlig del af aftensmåltidet i de danske køkkener.

BUG AMOK er sat i verden for at gøre tilvænningen til en god oplevelse og vise, hvordan insekter er et velsmagende, sundt og grønt fødevarealternativ, der på sigt har potentiale til at skabe en mærkbar løsning for den grønne omstilling.

Ved at spise insekter bliver det endeligt håndgribeligt at gøre en forskel for miljøet.

Allerede første gang du vælger at spise insekter som alternativ proteinkilde, bidrager du til miljøbesparelse. Til sammenligning kræver det 187 gange mere vand at producere 1 kg. oksekød frem for 1 kg insekter. Så hvis du vil gøre Danmark mere bæredygtig, giver det god mening at  vælge hakkebøfferne fra og i stedet vælge insekterne til.

Med spiselige insekter som omdrejningspunkt, giver BUG AMOK konkrete bud på praktiske løsninger, der kan imødegå madspild og miljøbelastning, og som kan sikre mere bæredygtige og sunde forbrugsvaner, hvor god smag ikke er til forhandling.

Grundlaget for BUG AMOK ligger både i begejstringen for insekter som en ny smagsoplevelse og i potentialet som bæredygtig fødevareressource.

Som en del af et urbant økosystem er BUG AMOK med til gentænke hvad en ressource er og demonstrere en bæredygtig fødevarekultur. Intentionen er at rykke på forestillingen om, at byer kun er steder, hvor råvarer køres ind og affald køres ud. Fremtidens grønne arbejdspladser kan også ligge i byen, og BUG AMOK er med til at vise vejen igennem praktiske skalerbare løsninger for den grønne omstilling.

Eksperter i insektfarming

BUG AMOK tilbyder sin ekspertise i insektfarming. Ved at have din egen farm kan du blive selvforsynende med eget bæredygtigt protein. På kun 7 uger kan du høste velsmagende næringskilder som er rige på omega 3 & 6 og er sprængfyldte med vitaminer og mineraler, særligt calcium, magnesium, B12 og jern. Der kan være op til 40% protein i insekter og de kan produceres næsten CO2-neutralt. Ved at indregne restprodukter fra køkkenaffald til foder, er insektfarming en oplagt måde at minimere madspild på og en konkret måde at gøre en forskel for miljøet på. Lokalt producerede insekter kan endda opnå status, som en mere bæredygtig fødevareressource end frugt og grønt, hvis organisk affald indregnes som foderkilde.

Få tilbud

Bestil et uforpligtende workshop-tilbud via formularen nedenfor eller kontakt Charlotte Bay, tlf.: 2195 9026

Leverandør af kurser, foredrag og catering med insekter i hele Danmark

Institut for X, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus, Danmark | charlotte@bugamok.dk |  T: 2195 9026

Allergener: Folk med skaldyrsallergi kan opleve samme reaktioner med insekter