Spiselige insekter
Mad og workshops

Madlaboratoriet

Skoletjeneste med fremtidens mad på menuen

I Madlaboratoriet' brænder vi for at give grydeskeen videre til børn og unge, der har lyst til at tage del og forme fremtidens madlavning

Hos Madlaboratoriet møder du passionerede madaktivister med en dyb faglighed indenfor samfundsfag, madkundskab og undervisning. Hos os er spiselige insekter et spændende perspektiv på fremtidens mad og vi bruger derfor ingrediensen som en faglig ramme til formidling i vores kurser.

Vores kurser for skoleklasser ligger i undervisningstiden og supplerer det faglige indhold. Madlaboratoriet tager ud til skoler og møder eleverne fysisk og fagligt, hvor de er. Kursets indhold og varighed afhænger af klassetrinnet. For eksempel varer en typisk dag for en skoleklasse 4 timer fra kl. 9 til kl. 13 og hver klasse får i gennemsnit besøg 1-2 dage i træk. Vi er fleksible  i forhold til indhold, start- og sluttidspunkt.

Kurset består af 5 dele. Først vil klassen gennemgå forskellige tilberednings-metoder og smagssammensætninger indenfor madlavning med den nye bæredygtige proteinkilde og med udgangspunkt i kendte retter vil klassen udforske nye metoder at inkludere insekterne på efter form, konsistenser og ernæringsværdier. Den sidste del af kurset, vil klæde eleverne på til selv at blive insektfarmere for melorme og lære at producere egen næsten CO2-neutralt protein.

Kurset løber af stablen i et eksperimenterede format, heraf navnet Madlaboratoriet. Eleverne vil ikke præsenteres for noget præcist svar på, hvordan insekter passer ind i vores madkultur, men i stedet klæder madlaboratoriet eleverne på til selv at finde egne svar på, hvordan vi i fremtidens madlavning vil tilberede spiselige insekter.

Få tilbud

Bestil et uforpligtende workshop-tilbud via formularen nedenfor eller kontakt Charlotte Bay, tlf.: 2195 9026

Leverandør af kurser, foredrag og catering med insekter i hele Danmark

Institut for X, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus, Danmark | charlotte@bugamok.dk |  T: 2195 9026

Allergener: Folk med skaldyrsallergi kan opleve samme reaktioner med insekter