Spiselige insekter
Mad og workshops

Eksempel på kursus med madlaboratoriet

Få tilbud

Bestil et uforpligtende workshop-tilbud via formularen nedenfor eller kontakt Charlotte Bay, tlf.: 2195 9026

Kursus del 1: Samfundsforståelse. Fag: Samfundsfag

Eleverne undervises i FNS’s Verdensmål, klimaforandringer og hvordan spiselige insekter passer ind som et attraktivt middel til at nå i mål med en række globale problemstillinger.

Kursus del 2: Tilberedning og smag. Fag: Madkundskab

Sammen definerer vi smag og illustrerer, hvilken type mad insekter minder eleverne om. Hvilken ret kan insekter passe i, som du kender til? Hvordan skal vi i fremtiden lave mad med insekter? Eleverne vil få en grundig gennemgang af forskellige insekters ernæringsværdier, konsistens, form og smag og vil efter kursus delen kende til, hvordan insekter bliver tilberedt udenlandsk og herhjemme indtil videre. Fortællingen er krydret med smagsprøver fra Dare to Eat og ENORM.

 

Kursus del 3: Frokost. Fag: Madkundskab

Nu bliver grydeskeen sendt videre til eleverne. Madlaboratoriet tilbyder BUGGIE BURGERS til frokost og inviterer eleverne med i køkkenet for at give det sidste finish på dagens frokost. Burgerne består af langtidshævet økologisk insektbrød, selleribøf paneret i buffalo-larver med græshoppe-mayo, spinat, syltede skalotteløg og insekt-ketchup.

Kursus del 4: Tæt på insektfarming. Fag: Biologi

Hvad skal der til for at blive insektfarmer, hvad er et godt liv for en fårekylling og hvad spiser de? Hvordan kan insektfarming understøtte FN’s Verdensmål? I fællesskab bygger klassen en insektfarm og sætter deres personlige præg med form og farve og i fællesskab reflekterer vi over, hvordan vi kan optimere leveforholdene for klassens spiselige insekter.

Øvelse for fællesskabet: Hvordan passer vi insekterne sammen og hvem vil være klimaambassadører, som passer insekterne? De skal have økologisk foder og vand hver tredje dag.

 

Leverandør af kurser, foredrag og catering med insekter i hele Danmark

Institut for X, Skovgaardsgade 5C, 8000 Aarhus, Danmark | charlotte@bugamok.dk |  T: 2195 9026

Allergener: Folk med skaldyrsallergi kan opleve samme reaktioner med insekter